Nyheter

2 min lesetid

Nyheter i elbilmarkedet

26.02.19 11:13

I Norge er elbil blitt svært populært, og i september 2018 var nesten annenhver nye bil i Norge en elbil. Det har likevel vært lite å velge i for de som eksempelvis trenger god rekkevidde, god plass, firehjulstrekk eller hengerfeste.

Tilbud og etterspørsel
Det er kun noen få produsenter som har tilfredsstilt de høye kravene nordmenn stiller til bilene sine, og dette har ført til at etterspørselen etter disse bilene langt har oversteget tilbudet. Mange av bilene har enten hatt for kort rekkevidde, vært for små eller kostet for mye.

Leveringstiden på de bilene som har vært aktuelle for folk flest, har vært på opptil to år. Da kan det være fristende å betale litt ekstra for å få en pent brukt bil med det samme, og det har ført til at man faktisk kan tjene penger på å selge bilen sin videre hvis man har klart å skaffe seg en ny elbil tidlig. Dette var for eksempel tilfellet da de første Hyundai Kona kom til Norge sommeren og høsten 2018. Det var så høy etterspørsel etter disse bilene at de første som fikk dem levert kunne tjene nærmere 100.000 kr. på å selge dem videre umiddelbart etter levering.

Flere alternativer
Meshcrafts følger nøye med i elbilmarkedet, og nå ser det ut til at det skjer mye spennende for de som ønsker å gå over til elbil. Den største forskjellen er at rekkevidden er blitt svært mye bedre på mange av bilene bare i løpet av de siste årene, og dette har gjort at elbil i dag kan være aktuelt for mange som ikke tidligere har vurdert det.

Hvis du for eksempel ønsker en elektrisk hverdagsbil med god rekkevidde, kan aktuelle kandidater være den tidligere nevnte Hyundai Kona eller Kia e-Niro. Dette er biler som koster under 400.000. Har man litt mer å bruke på ny bil, kan den nye folkemodellen fra Tesla, Tesla Model 3, være av interesse.

Har du for eksempel behov for hengerfeste på din elbil, men ikke ønsker å investere i en Tesla Model X, kan Jaguar I-Pace eller Audi e-Tron være et alternativ. Det har også vært snakk om at Kia e-Niro kan komme med hengerfeste etter hvert.

Hvis du skal reise på fjellet med din elbil og trenger firehjulstrekk, kan du få det på din Tesla Model 3, Audi e-Tron eller Jaguar I-Pace.

Ladenettet
Meshcrafts er glade for å se at stadig flere av de store produsentene lanserer elbiler, og håper dette vil gjøre elbiler tilgjengelig for alle som ønsker det. Vi mener det er svært uheldig at de som ønsker å gjøre miljøvennlige valg kan risikere å måtte vente i opp mot to år før de får levert sine nye biler.

Samtidig er vi opptatt av at de som går til anskaffelse av elbil har et godt utbygd ladenettverk å benytte seg av. Hvis folk skal velge elbil, er det avgjørende at ladenettverket er dimensjonert for det og at elbilister enkelt kan finne ledige ladere og slipper å stå i kø.

Temaer: Nyheter
Anja Westlye

Skrevet av Anja Westlye

Anja Westlye har hovedansvar for markedsføring, PR og kommunikasjon.

Siste nyheter

Få nyhetsoppdateringer fra Meshcrafts