Nyheter

1 min lesetid

Fremdeles for få elbiler

19.09.19 11:16

Selv om vi i Norge kan skryte av at over 50% av nybilene som selges i landet er elbiler, er det fremdeles bare ca. 8% av den totale bilparken som består av elbiler, og noen steder i landet er det mindre enn 3% av bilene som er elbiler.

Det er i de to nordligste fylkene det er færrest elbiler. I Troms er det kun 2,4% elbiler, mens i Finnmark er det så lite som 0,8% elbiler på veiene.


Andre steder, som i Akershus, Oslo og Hordaland, er mer enn 12% av alle bilene elbiler.

Mange fylker mangler ladepunkter til elbilparken sin. Meshcrafts tror at gode og tilgjengelige ladepunkter som fungerer er helt essensielt for at den elektriske bilparken i Norge skal bli enda større. Det bør være mulig å velge elbil selv om man bor i et fylke hvor avstandene kan være store, eller man ikke har mulighet til å installere ladestasjon hjemme.

For å sikre at enda flere velger elbil neste gang de skal kjøpe ny bil, tror vi det er viktig at elbilincentivene består, at bilprodusentene fortsetter å utvikle enda bedre elbiler og at ladeinfrastrukturen er dimensjonert for økningen.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle våre løsninger for å gjøre elbil til et reelt alternativ for folk flest.

I tabellen kan du lese mer om størrelsen på elbilparken og antall ladere pr. elbil i ditt fylke. Tallene er hentet fra VG.

Temaer: Nyheter
Anja Westlye

Skrevet av Anja Westlye

Anja Westlye har hovedansvar for markedsføring, PR og kommunikasjon.

Featured

Få nyhetsoppdateringer fra Meshcrafts