Nyheter

1 min lesetid

ElBnB = AirBnB™ for elbilistene

10.sep.2018 11:42:10

Din elbilladestasjon kan bidra til å redusere CO2-utslipp, lokal luftforurensning og samtidig gi deg en liten inntektsstrøm. Ladestajoner er ikke alltid der når du trenger dem. De kan være dyre eller opptatt. Dette kan sammenlignes med hvordan tilfellet var med hoteller for noen år tilbake. De kunne ofte være fullbooket eller svært dyre. Deretter kom internett og AirBnB ™ og nå kan du finne et flott sted å tilbringe natten hvor som helst til en riktig pris.

Hva har dette å gjøre med elbilen?
Grunnen er ganske enkel: Hvorfor skal man ikke utnytte ledig kapasitet på elbilladere hos private? Overkapasitet er dyrt å bygge og gir oss alle høy nettleie. Ubenyttede ladestasjoner ingen har tilgang til hjelper ikke overgangen til elektrisk drift. Ved å tilgjengeliggjøre overflødig kapasitet i form av ledige ladere, vil hver enkelt lader få en høyere belegningsgrad. Samtidig gir dette en mulig avkastning på investeringen. Dette vil igjen gi mindre ubrukt kapasitet i nettet som reduserer kostnadene per bruker av nettet. Private vil derfor ha mulighet til å tjene litt penger ved å selge ladetjenester når man selv ikke bruker den. Dette reduserer den økonomiske kostnaden ved å investere i en lader.
Mer elektrisk drift bidrar til redusert CO2-utslipp og lokal luftforurensning. Her i Meshcrafts fant vi ut at en kWh i et elbilbatteri reduserer ca. 600 g CO2-utslipp, sammenlignet med bensin eller diesel i en fossilbil.

Bidra du også! Registrer deg for ElBnB og del laderen din med fellesskapet.

Temaer: Nyheter
Anja Westlye

Skrevet av Anja Westlye

Siste nyheter