Nyheter

2 min lesetid

Elbil i norsk vintervær

15.02.18 12:10

Er du bekymret for å bruke elbilen om vinteren? Det er liten tvil om at elbilens rekkevidde blir dårligere om vinteren. Det stemmer at rekkevidden blir noe dårligere når det er kaldt, men det er ingen grunn til å la være å bruke elbilen. Det er imidlertid viktig at man planlegger bruken litt bedre om vinteren enn om sommeren. Hvis du bruker følgende tips, vil det ikke være noen grunn til å parkere elbilen fullstendig om vinteren.

iStock-1190544371

Sørg for at batteriet er varmt når du skal ut og kjøre
Batteriet yter dårligere når det er kaldt. Ved å varme opp batteriet før kjøreturen, vil du derfor få bedre rekkevidde  enn ved å kjøre med kaldt batteri. Det finnes flere måter å varme opp batteriet før en kjøretur. Hvis du har mulighet til det, vil det f.eks. være en fordel å parkere i oppvarmet garasje. En annen mulighet er å forvarme bilen. Mange av de nye elbilene kommer med mulighet for å tidsinnstille forvarming slik at bilen alltid er varm når du skal kjøre på jobb eller i barnehage. En siste mulighet er å varme batteriet ved å lade like før kjøring. Ladingen varmer opp batteriet.

Lad ofte
I tillegg til at ladingen varmer opp batteriet, er det naturligvis en fordel å sørge for at du alltid har mest mulig strøm på batteriet. Hvis du sørger for at bilen er fulladet når du skal bruke den, slipper du å bekymre deg for rekkevidden i like stor grad. På langturer er det viktig å planlegge turen med ladestopp underveis, og gjerne benytte seg av hurtiglading. Meshcrafts´ app gjør det lett å finne ladestasjoner som passer både deg og din bil.

Spar energi der du kan
Det finnes flere måter å spare energi på i en elbil, og mange er nok kjent for elbileierne fra før. Ett eksempel er bruk av setevarme, rattvarme og varmetråder i front- og bakruta, som er mer effektivt enn å sette på varmeapparatet. Det vil også være en fordel å sørge for riktig lufttrykk i hjulene, og helst unngå piggdekk hvis du vil maksimere rekkevidden.
Et siste tips er å tilpasse farten. De fleste elbilbatterier tappes vesentlig fortere i veldig høye hastigheter. Det er naturligvis også viktig å tilpasse farten etter kjøreforholdene for å unngå ulykker på norske vinterveier.

Det er altså mye man selv kan gjøre for at elbilen skal fungere godt også vinterstid. Det er dessuten en stor fordel at elbiler starter uansett hvor kaldt det er. Det er kun hvis de er utladet eller batteriet har gått ut på dato at elbiler ikke vil starte, i motsetning til forbrenningsmotorene som kan ha større problemer med å starte når det er kaldt.

Tipsene er hentet fra Aftenpostens artikkel om emnet, som du kan finne her

Vil du vite mer om å bruke SmartCharge App for å finne ladere tilpasset ditt behov? Les mer her

Temaer: Nyheter
Anja Westlye

Skrevet av Anja Westlye

Anja Westlye har hovedansvar for markedsføring, PR og kommunikasjon.

Siste nyheter

Få nyhetsoppdateringer fra Meshcrafts