Åsmund

Åsmund Møll Frengstad

Forretnings- og produktutviklingssjef
 

Åsmund Møll Frengstad

FORRETNINGS- OG PRODUKTUTVIKLINGSSJEF

Åsmund Møll Frengstad er grunnleggeren av Meshcrafts og arbeider i dag som CBDO (Chief Business Development Officer). Åsmund studerte Siv.Ing. Maskin ved Norges Universitet for Life Science (NMBU). Med fokus på produktutvikling, fornybar energi og IPR. Åsmund leverte sin masteroppgave i mai 2014, «Bruken av landskraft som et middel for å redusere utslippene i norske havner», som han skrev i samarbeid med Hafenstrom, en norsk oppstart med fokus på batteriaggregert kraft til skip.

På universitetet jobbet han som designingeniør og produksjonslinjeingeniør for Radiocrafts lærte han mye om RF-systemer og kommunikasjon. Denne erfaringen har hatt stor innflytelse på hvordan Meshcrafts gjør forretninger og drifter virksomheten. Åsmund gjorde også pre-eliminært designarbeid for sensorboks til Tinymesh som igjen ga innsikt i det innebygde programvarelaget på radiochip.

På universitetet grunnla Åsmund Meshcrafts som studentbedrift. Meshcrafts SB vant flere priser, inkludert Zero og TEKNA Best Technical Student Project 2014. Meshcrafts SB vant også Best Student Enterprise på NMBU og INVEN2 Start, som ga Meshcrafts startkapitalen som ble innlemmet. Samme år vant Meshcrafts «tonehøyde» på EUs SMB-forsamling.

I 2014 ble også Meshcrafts innlemmet i StartUpLab i Forskningsparken i Oslo, hvor selskapet i dag har kontorer.